۱۴۰۳-۰۲-۱۶

گوشی خیس شده را چگونه خشک کنیم؟

گوشی خیس شده را چگونه خشک کنیم؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه

با توجه به اینکه گوشی‌ها به عضوی جدانشدنی از زندگی ما تبدیل شده‌اند و در شرایط متفاوتی همراه ما هستند، خطراتی همچون خیس شدن آن‌ها را تهدید می‌کند. قابلیت ضد آب بودن برای انواع گوشی‌ها ارائه شده است تا از خیس شدن در امان باشد. اما ممکن است تمامی گوشی‌ها از این قابلیت پشتیبانی نکنند و یا بیش از حد توان گواهی در نظر گرفته شده در آب مانده باشد. در این مقاله به راهکارهای لازم برای خشک کردن گوشی خیس شده پرداختیم.

وقتی گوشی خیس میشود چیکار کنیم؟

به طور کلی خیس شدن گوشی موبایل اتفاق خوشایندی نیست و ممکن است این اتفاق برای برخی از کاربران رخ دهد. به همین منظور در این مقاله به راه حل‌های خشک کردن گوشی خیس شده خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

راه حل‌های خشک کردن گوشی خیس شده

راه حل‌های خشک کردن گوشی خیس شده

راه حل‌های خشک کردن گوشی خیس شده

اگر چنین اتفاقی برای شما رخ داد اول راه حل برای خشک کردن گوشی خیس این است که سریعا تلفن همراه خود را از آن خارج کنید. درواقع گوشی‌ها دارای راه‌های نفوذ بسیاری هستند، به این ترتیب هرچه بیشتر در آب بماند احتمال نفوذ آب بالاتر می‌رود.

بسیاری از کاربران به اشتباه پس از خارج کردن گوشی از آب، آن را روشن می‌کنند. باید گفت که این عمل منجر به انتقال آب به سایر بخش‌های گوشی می‌شود و آسیب بیشتری به تلفن همراه خود وارد می‌کند.

گوشی خیس شده چند ساعت در برنج بماند؟

ممکن است این موضوع برای شما عجیب باشد اما یکی از راه‌کارها برای خشک کردن گوشی خیس این است که از برنج استفاده کنید. تنها کافی است تلفن همراه خود را درون یک ظرف قرار داده و سپس بر روی آن برنج بریزید به طوی که کاملا آن را بپوشاند.

گوشی شما باید به مدت ۲۴ ساعت در این شرایط باقی بماند تا آب به صورت کامل از آن خارج شوند. پس از اتمام این زمان می‌توانید گوشی خود را روشن کنید اگر تلفن همراه شما روشن نشد می‌توانید دوباره امتحان کنید. اگر پس از تکرار سه بار گوشی شما روشن نشد، متاسفانه گوشی شما از کار افتاده است.

 خیس شدن گوشی موبایل راه حل: ژل سیلیکا

در صورت امکان، توصیه می‌شود از یک رطوبت‌گیر استفاده کنید زیرا در جذب رطوبت، بهتر از  برنج عمل می‌کند. جایگزین‌هایی مانند ژل سیلیکا، جو دوسر و ذرت نیز می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند، اگرچه قابلیت جذب آب و رطوبت آن‌ها نسبتا ضعیف‌تر است.

یک اشکال این روش این است که رطوبت‌گیرهای داخل کفش و کیف به حداکثر ظرفیت جذب رطوبت خود می‌رسند. مرطوب کننده‌های طراحی شده برای خشک کردن گل‌‎ها را می‌توان خریداری کرد. برای جذب رطوبت، گوشی را حداقل به مدت یک شب در دستگاه رطوبت گیر یا پلوپز قرار دهید.

گرمای مناسب

از دیگر روش‌های خشک کردن گوشی خیس شده می‌توان به قرار دادن در فضایی با دمای نسبتا گرم اشاره کرد. یک محیط با دمای مناسب مانند آبگرمکن یا پکیج، به مدت یک یا دو روز، می‌تواند به نحو قابل توجهی به خروج رطوبت از دستگاه کمک کند.

الکل خالص

در صورتی که هیچ‌کدام از سه روش پیشنهاد شده برای خشک کردن گوشی خیس شده موثر نبود، به احتمال زیاد، استفاده از الکل خالص به عنوان یک راهکار مفید می‌تواند کمک کنند. این نکته مهم است آسیبی که آب به دستگاه شما وارد کرده، ناشی از پدیده‌های فیزیکی اساسی است. از این رو، فرآیند خشک شدن دستگاه در حالت خاموش بعد از قرار دادن آن در الکل، نتیجه‌ای از تداخلات شیمیایی اساسی خواهد بود. الکل، به عنوان جایگزینی برای آب در این فرآیند، پس از خروج تلفن از مایع، به سرعت بخار می‌شود.

مراجعه به تعمیرگاه

در صورتی که هیچ یک از راهکارهای فوق برای خشک کردن گوشی خیس شده موفق عمل نکرد؛ توصیه می‌شود به تعمیرگاه‌های متخصص گوشی موبایل مراجعه نمایید. این مراکز با استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های ویژه، اقدام به خشک کردن دقیق تلفن همراه شما خواهند نمود. ممکن است که این روش نیز به صورت مطلوب عمل نکند، لذا توصیه می‌شود این راه حتماً در شرایطی اجرا شود که نیاز به شروع سریع فرآیند خشک کردن و همچنین دسترسی آسان به مراکز تعمیر گوشی در دسترس باشد.

هنگام خیس شدن گوشی موبایل چه کارهایی را نباید انجام دهید؟

هنگام خیس شدن گوشی موبایل چه کارهایی را نباید انجام دهید؟

هنگام خیس شدن گوشی موبایل چه کارهایی را نباید انجام دهید؟

  • به هیچ عنوان گوشی را روشن نکنید.
  • تلفن همراه خود را به شارژ نزنید.
  • هیچ دکمه و یا کلیدی را فشار ندهید تا مبدا از درزهای گوشی آب نفوذ کند.
  • از سشوار و وسایل این چنینی برای خشک کردن گوشی خیس شده استفاده نکنید.

در ضمن اگر هیچ کدام از راهکارهای عنوان شده موثر واقع نشد، بد نیست نگاهی به لیست قیمت گوشی در تلکام داشته باشید :))

تفاوت ضد آب بودن و مقاومت در برابر آب چیست؟

جالب است بدانید که بین ویژگی “ضد آب بودن گوشی” و “مقاومت در برابر آب” تفاوت وجود دارد. برخی از تلفن‌های هوشمند مدرن از گواهینامه‌های محافظتی حداقلی در برابر نفوذ آب پشتیبانی می‌کنند، در حالی که دیگر نمی‌توانند در برابر پاشش آب مقاومت کنند و استفاده از آن‌ها در محیط‌های مرطوب ممکن است باعث اختلال در آن‌ها شود.

لذا، پیشنهاد می‌شود که پیش از قرار گیری تلفن همراه در محیط‌های نزدیک به آب، مقاومت آن در برابر آب را به دقت بررسی کنید. یکی از مهم‌ترین مشخصات در این زمینه، استاندارد IPXX است که با بررسی آن، می‌توانید از سطح مقاومت دستگاه خود در برابر آب و ذرات جامد مطلع شوید. در این مشخصه، X اول به معنای مقاومت در برابر ذرات جامد مانند گرد و غبار است و از ۰ تا ۶ اندازه‌گیری می‌شود. X دوم نیز به معنای مقاومت در برابر آب بوده و از ۰ تا ۹ می‌رود. وقتی X دوم ۰ باشد، این به معنای عدم مقاومت در برابر آب است، در حالی که عدد ۹ نشان‌دهنده مقاومت کامل‌ترین حد ممکن در برابر آب است.

می‌توان گفت که یکی از معمول‌ترین استانداردها برای تلفن‌های هوشمند IP67 است که به این معنی است که توانایی غوطه‌ور شدن در آب تا عمق ۱ متر به مدت ۳۰ دقیقه را دارد. همچنین IP68 نیز به این معنی است که گوشی قادر است عمق حداکثر ۱ و نیم متری آب را به مدت ۳۰ دقیقه تحمل کند. اما رتبه برتر به IP69K می‌رسد و این به این معناست که دستگاه می‌تواند در برابر جت‌های آب با دمای بالا یا فشار قوی نیز سالم باقی بماند. حتماً به یاد داشته باشید که در هر یک از این موارد، مقاومت در برابر آب تنها تا یک عمق خاص و برای یک مدت زمان معین تضمین می‌شود. از این رو، اگر گوشی همراه شما بیش از ۳۰ دقیقه در زیر آب بماند یا عمق آب به دو متر برسد، ممکن است خسارت جدی ببیند و یا کاملاً از دست برود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *