۱۴۰۳-۰۲-۲۸

گلکسی تب فولد سامسونگ چه تفاوتی با گوشی‌های تاشو خواهد داشت؟

بررسی گلکسی تب فولد
زمان مطالعه: 7 دقیقه

با اینکه سامسونگ هنوز رسما اعلام نکرده که تصمیم دارد از تبلت تاشو (شاید هم گلکسی تب فولد) رونمایی کند اما با در نظر داشتن پیشرفت شرکت سامسونگ در این زمینه، ممکن است سال آینده این اتفاق رخ دهد که البته جای تعجبی هم نیست.

سامسونگ پس از شکست‌اش در ساخت گوشی‌های تاشو در سال ۲۰۱۹، پس از سه سال در این زمینه توانست یک پیشرفت را در کارنامه خود ثبت کند. حالا پس از گذشت سه سال این شرکت به قدرتمندترین شرکتی که در زمینه‌ی تولید محصولی با نمایشگر تاشو فعالیت می‌کند، تبدیل شده است.

البته باید توجه جکرد که سامسونگ در حال حاضر در سبد محصولات خود فقط گوشی هوشمند تاشو دارد ولی نمایشگرهایی که تولید کرده قابل در لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های بزرگ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این وجود این شرکت محصولی تاشو غیر از گوشی هوشمند را عرضه بازار نکرده است. اما گفته می‌شود در سال آینده گوشی‌های تاشو و رول‌شونده هم عرضه خواهد شد، به احتمال زیاد در آینده‌ای نه چندان دور تنوع بیشتری از محصولات تاشو را از سوی این شرکت کره‌ای خواهیم دید.

اما تبلت تاشوی گلکسی تب فولد سامسونگ چه ظاهر و چه کاربردی خواهد داشت؟ به نظر می‌رسد با نگاهی به گلکسی زد فولد ۴ می‌شود تا حد زیادی به این پرسش پاسخ داد.

سال ۲۰۲۲ و محصولات تاشو

گلکسی z fold 4 گوشی تاشو

 

با این وجود در حال حاضر که تا پایان سال ۲۰۲۲ هم مدت زیادی باقی نمانده، گوشی‌های تاشوی متنوعی آماده عرضه در بازار هستند. همچنین از یک سری لپ‌تاپ تاشو هم رونمایی صورت گرفته اما این محصولات برای عرضه در تعداد بسیار آماده نیستند و بیشتر نمونه‌های اولیه‌ آن‌ها هستند که احتمال می‌رود در زمانی نه چندان دور در دسترس کاربران نیز قرار گیرند. البته در صورتیکه بازار به ان‌ها نیازمند باشد و استقبال خوبی نیز صورت بگیرد.

پس دوباره به گوشی‌های تاشو باز می‌گردیم که هم‌اکنون نیز حدود میلیون‌ها کاربر از آن‌ها استفاده می‌کنند. با این حال؛ دو نوع طراحی برای گوشی‌های تاشو موجود است که یکی از آن‌ها تاشو به صورت عمودی و دیگری به صورت کتابی است. نمونه‌های محصول نخست مانند زد فلیپ و هواوی P50 پاکت است و نمونه‌های محصول دوم نیز مانند گلکسی زد فولد ۴ و شیائومی میکس فولد و… است. یکی از آن‌ها برای حمل و نقل آسانتر گوشی هوشمند و دیگری نیز در پی آن است تا امکانی فراهم کند تا بتوان آن را به تبلت تبدیل کرد.

با این وجود مردم بیشتر به گوشی‌های معمولی اهمیت می‌دهند؛ به همین علت گلکسی زد فلیپ طرفدار بیشتری از زد فولد دارد. البته نباید فراموش کرد قیمت زد فولد ۳ و ۴ بسیار بیشتر است یعنی چیزی حدود ۱۸۰۰ دلار که قطعا با این قیمت باید انتظار کاربران کمتری را داشت. ولی به نظر می‌رسد که زد فلیپ بیشتر مورد استقبال کاربران قرار گرفته است.

با اندکی دقت متوجه خواهید شد که تبلت‌های خوب امروزی نمایشگرهای بسیار بزرگی دارند. درست زمانی که گوشی‌ هوشمند تقریبا با نمایشگرهای ۷ اینچی ارائه می‌شوند، پس باید مرزی بین گوشی و تبلت وجود داشته باشد و تبلت نیز حداقلا باید ۸ اینچ باشد.

از زاویه دیگری بخواهیم نگاه کنیم نیز یک گوشی ۶ اینچی نیز این روزها به طور کل مورد استقبال کاربران کمتری قرار می‌گیرد چون با بزرگتر بودن هرچه بیشتر نمایشگر، راحت‌تر و بهتر می‌شود کارهای مختلف را انجام داد.

با وجود همه‌ی این توضیحات گلکسی زد فولد ۴ محصول تاشویی است که قرار است در نقش یک گوشی ظاهر شود، این گلکسی سامسونگ با طا خوردن قطور شده و در دست نگه داشتن آن ممکن است کمی سخت ببه نظر برسد. همچنین نمایشگر آن به ۶ اینچ می‌رسد. از جهتی وقتی آن را باز کنید و بخواهید نمایشگر بزرگ آن را به کار گیرید، با یک محصول ۷/۶ اینچی مواجه خواهید شد. بنابر این، به نظر می‌رسد که نه گوشی درست حسابی است و نه تبلتی کارآمد و راضی کننده. در واقع زد فولد ۴ را می‌توان ترکیبی از تبلت و گوشی اما نه بهترین در هر دو زمینه دانست. البته در نظر داشته باشید که نسبت تصویر گوشی‌های تاشو نیز واقعا بد است.

نکته اصلی این است که گوشی‌های تاشو با هدف سهولت در جابه‌جایی تولید می‌شوند، پس کاربران دو حق انتخاب دارند؛ یک محصول کوچک را خریداری کنند که در صورت بازشدن به اندازه‌ی یک گوشی معمولی درآید، مشابه زد فلیپ یا اینکه با خریداری یک محصول با اندازه‌ی متوسط و بازکردن آن به یک یک دستگاه نسبتآ بزرگ دست یابند؛ مانند زد فولد.

البته گوشی‌های تاشو تا به اینجا متناسب با هدفشان خوب پیش رفته‌اند. همچنین حمل و نقل آن‌ها واقعا راحتتر شده است؛ البته انتظاری بیشتر از این هم نمی‌توان داشت. اما درباره تبلت قضیه کاملا فرق دارد.

مقایسه گلکسی تب فولد و گوشی زد فولد

 

ایده‌ی تبلت‌های تاشو از لحاظ عملکردی کاملا متفاوت از گوشی‌های تاشو است. این دستگاه در حالت معمول بزرگ و حالت کاملا باز نیز از اندازه بیشتری برخوردار است و همچنین نسبت تصویر معقول‌تری دارد.

دستگاهی که از پتانسیل بالایی برخوردار است؛ تصور کنید تبلتی که روی پنل پشتی آن نمایشگری به بزرگی آیپد مینی کنونی نصب شده و در حالت کاملا باز شده باشد، به شکل آیپد پرو در می‌آید.

این دستگاه  در سه حالت کاربرد دارد؛ یکی از کابردهای آن در حالت بسته است که می‌توان بسیاری از کارها را با آن انجام داد و لذت برد مثلا انجام کارهای تحصیلی، جستجو در شبکه‌های اجتماعی، دومی در حالت کاملا باز که با داشتن یک نمایشگر بسیار بزرگ برای انجام انواع و اقسام کارهای مختلف نظیر تماشای فیلم و سریال، طراحی و… کاملا مناسب است؛ حالت سوم هم درست حالت نیمه باز آن است. در این حالت محصول شبیه به یک لپ‌تاپ کار می‌کند و برای ثبت تصاویر سلفی یا تماس‌های ویدیوی نیز بسیار مناسب است. توجه داشته باشید که حتی می‌شود با آن تایپ هم کرد اما نه به صورت طولانی مدت زیرا ممکن است خسته‌کننده باشد.

شرکت‌هایی مثل لنوو و ایسوس در نمایشگاه ایفا ۲۰۲۲ از لپ‌تاپ‌های تاشوی خود رونمایی کردند. البته پیشتر از این نمایشگاه، لنوو از تبلت X1 فولد خود رونمایی کرده بود که سامسونگ می‌تواند چیزهای زیادی را از آن بیاموزد و در فناوری تبلت‌های تاشوی خود به کار گیرد؛ زیرا که این محصول مشکلات متعددی دارد.

نخست اینکه X1 از لحاظ ظاهری جذابیت چندانی ندارد و همچنین مشکلات فنی تقریبا زیادی هم دارد؛ مانند گلکسی فولد اوریجینال. البته شرکت سامسونگ توانسته در قالب یک گوشی، مشکلات آن را تا جایی که امکان داشت مهار کند؛ اما ما دقیق نمی‌دانیم در تبلت تاشو چگونه می‌خواهد به این مشکلات رسیدگی کند. مشکل دوم نیز که از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به نرم‌افزار آن مرتبط است. چگونه می‌توان بهترین از محصولی با این ظاهر استفاده را داشت؟ مشکلی که لنوو نتوانست آنچنان که باید موفق به حل آن شود. از یک سو نیز قیمت بسیار بالای این محصولات موجب شده که گمان کنیم که چرا باید برای یک محصول که از چندین جانب بی‌فایده است تا این حد هزینه کرد؟

شرکت سامسونگ پیش از عرضه گلکسی تب فولد باید این موارد را در نظر بگیرد تا با موفقیت ظاهر شود و از تجربه‌ای چون نخستین تجربه‌اش در ساخت گوشی هوشمند، در زمینه تبلت تاشو فعالیت نکند.

برای خرید انواع تبلت و گوشی هوشمند با فروشگاه اینترنتی تلکام همراه شوید.

فلکس مود در تبلت‌ها چه کاری انجام می‌دهد؟

قابلیت فلکس مود در سامسونگ

یک قابلیت بسیار جذاب گوشی‌های تاشو فلکس مود است. در این حالت گوشی تاشو به حالت نیمه باز درآمده و کاربر با کمک ان می‌تواند از پس انجام کارهای مختلف برآید. البته گوشی‌های تاشو چون اندازه‌ی بسیار کوچکی دارند، در حین انجام یک سری فعالیت‌ها نظیر تایپ کردن خسته‌کننده به نظر می‌رسند. اما با تبلتی که از نمایشگری بزرگ‌تر از ۱۰ اینچ برخوردار است، کاربر نیز توانایی دسترسی به ترک‌پد را خواهد داشت.

این مشکل از دیگر مشکلات تبلت لنوو X1 فولد نیز هست. این محصول برای آن که تبلت خوانده شود؛ بسیار کوچک است و در نتیجه فلکس مود در آن تجربه‌ی چندان لذت‌بخشی نخواهد بود. هرچند کار با یک موس و صفحه کلید بی‌سیم منطقی‌تر از این است که با یک نمایشگر منعطف و آسیب‌پذیر به تایپ کردن بپردازید. البته در حالت فلکس مود می‌توان از بخشی از صفحه در پایین به عنوان تاچ‌بار استفاده کرد. بعضی از شرکت‌های بزرگ مانند ایسوس و اپل نیز این روش را در پیش گرفته‌اند.

می‌توان کارهای مختلف بسیاری با این لپ تاپ انجام داد زیرا که تاچ‌بار آن بسیار بزرگ است. در بسیاری از مواقع شما هیچ نیازی به صفحه کلید نخواهید داشت. مثلا شما در هنگام استفاده از اپلیکیشن ماشین حساب به تایپ خیلی زیاد نیازی پیدا نمی‌کنید. در این صورت باید از یک نمایشگر لمسی کمک گرفت که بتوان اعداد را از طریق آن روی صفحه وارد کرد.

قابلیت فلکس مود برای مولتی تسکینگ

از مواردی که موجب جذابیت بیشتر محصولات تاشو اعم از گوشی و تبلت می‌شود؛ مخصوصا گوشی‌ها و تبلت‌های بزرگتر، قرار گرفتن در حالت فلکس مود است که انجام کارهای مختلف را آسانتر می‌کند. به این معنی که وقتی به صورت همزمان در حال تماشای ویدیو هستید، می‌توانید در پایین صفحه یادداشت‌برداری کنید، یا از اپ‌لیکیشن‌های دیگر استفاده کنید. در دسترس بودن این قابلیت در یک محصول تاشو جذاب‌تر و لذت‌بخش‌تر صورت می‌گیرد.

همچنین پشتیبانی از قلم S-Pen نیز از جذابیت‌های یک تبلت تاشو سامسونگ است. می‌شود ترکیب‌های مختلفی از برنامه‌ها را ایجاد کرد که با هم به صورت اسپلیت اسکرین به اجرا درآمده و کاربر هم با استفاده از قلم، در عین حال که در نیمه‌ی بالایی تصویری را مشاهده می‌کند با نیمه‌ی پایینی نیز کار کند. این قابلیت صرفا در یک تبلت یا محصول تاشو که از ک نمایشگر بزرگتر برخوردار است می‌تواند به کار گرفته شود.

این دقیقا مسئله‌ای است که شرکت‌ها باید متوجه آن باشند. البته در نظر داشته باشید که تبلت‌های تاشو یا لپ‌تاپ‌های تاشو قرار نیست نسخه‌ی بهتری از تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌های کنونی را در اختیار کاربران قرار دهند. هدف آن‌ها باید ارائه عمکرد خوب در حالت حکلی باشد نه فقط در یک یا چند زمینه به‌خصوص. زیرا تنها در صورتی خرید ما منطقی خواهد بود که تبلت یا محصول موردنظر در سایر بخش‌ها نیز خوب باشد.

تشخیص شارژر اصلی سامسونگ از تقلبی

کلید موفقیت و مزایای دیگر

متوجه باشید که بازار تبلت‌ها اندکی با گوشی‌های هوشمند متفاوت است. اگر با دقت بیشتری توجه کنید می‌بینید آیپد پرو فروش بهتری از آیپد ایر دارد در حالی که اپل در آیپد ایر تراشه‌های قدرتمندی را به کار برده است. اما به خاطر برخورداری از نمایشگری که هم از لحاظ کیفی ضعیف‌تر و هم از لحاظ اندازه کوچک‌تر است، شاهدیم که طرفداران کمتری نیز دارد.

پس می‌توان چنین استنباط کرد که در بازار تبلت‌ها، کاربران به دنبال محصولی نیستند که همه‌کاره باشد، همین که تنها در یک بخش کارایی فوق‌العاده‌ای داشته باشد کفایت می‌کند.

حتی آیپدهای معمولی که از همه لحاظ از آیپد ایر ضعیف‌تر هستند تنها به علت قیمت پایین‌تر، توانسته‌اند فروش خوبی داشته باشند. در حالت کلی یک تبلت یا باید خیلی ارزان باشد که فروش فروش خوبی داشته باشد و یا اینکه واقعا در یکی دو زمینه از عملکرد عالی برخوردار باشد.

گلکسی تب فولد سامسونگ

گلکسی تب فولد سامسونگ یا هر تبلت تاشوی دیگر در کنار برخورداری از قیمت نه چندان زیاد، باید بتواند اهداف زیر را عملی کند؛

  • جابه‌جایی و حمل‌ونقل آن نسبت به تبلت‌های معمولی با سهولت بیشتری صورت بگیرد،
  • از نمایشگر نسبتا بزرگی در حالت عادی برخوردار باشد اما در صورت باز شدن بتواند به محصولی بسیار بزرگ‌تر تبدیل شود،
  • بتوان از آن به عنوان یک لپ‌تاپ کوچک در حالت فلکس مود استفاده کرد.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *