۱۴۰۳-۰۲-۲۰

مشخصات و قیمت گوشی گلکسی A13؛بررسی محاسن و معایب

بررسی گوشی گلکسی A13
زمان مطالعه: 8 دقیقه

پس از موفقیت و فروش فوق‌العادی گوشی گلکسی A12 بالاخره سامسونگ به فکر رونمایی از نسل جدید این گوشی افتاد. عضو جدید خانواده‌ی مقرون به صرفه‌های سامسونگ گوشی گلکسی A13 را با وجود تغییراتی در بخش طراحی و سخت‌افزار بهبود یافته، به عنوان جانشین گلکسی A12 یکی از پروفروش‌ترین گوشی‌های سال گذشته به بازار معرفی کرد.

اگر قصد خرید گوشی A13 سامسونگ را دارید بد نیست با مشخصات فنی، نقاط قوت و نقاط ضعف این محصول آشنا شوید. در این بخش از تلکام دی به بررسسی این محصول خواهیم پرداخت؛ با ماهمراه باشید.

این  گوشی سامسونگ یک گوشی اقتصادی و در حقیقت جایگزین نسل قبلی یعنی A12 به شمار می‌رود که با وجود تغییراتی در بخش طراحی و سخت‌افزار به بازار عرضه شده است. اما جالب است بدانید که تقریبا تمام مشخصات فنی خود را از گوشی گلکسی A12 ناچو برداشته است. این غول فناوری کره‌ای، این گوشی را در دو نسخه‌ی ۴G و ۵G به بازار جهانی معرفی کرده‌اند. البته باید به این موضوع اشاره داشت که تنها در بخش تراشه، نمایشگر و دوربین دستخوش تغییراتی جزئی شده‌اند. در ادامه به بررسی ارزش خرید گوشی A13 خواهیم پرداخت.

بررسی مشخصات فنی و ظاهری گوشی گلکسی A13

  1. صفحه نمایش ۶٫۶ اینچی همراه با وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰
  2. حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت
  3. رم ۳ و ۴ و ۶ گیگابایتی
  4. دوربین ۴ گانه همراه با دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی
  5. باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی
  6. شارژ سریع ۱۵ واتی
  7. وزن ۱۹۵ گرمی
  8. پردازنده اگزینوس ۸۵۰

طراحی و کیفیت ساخت galaxy a13

گوشی گلکسی A13 مانند سایر گوشی‌های مقرون به صرفه، دارای بدنه‌ای تمام پلاستیکی است اما به هیچ عنوان حس یک گوشی ارزان قیمت را به کاربر القا نمی‌کند. در طراحی گوشی گکسی A13 دارای فریم و پنل پشت یکپارچه هستند. در این طراحی علاوه بر هماهنگی بصری، تجربه‌ی کاربری بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این گوشی اقتصادی سامسونگ در چهار رنگ مشکی، سفید، هلویی و آبی به فروش می‌رسد. بدنه و فریم براق این محصول موجب شده است که مستعد اثر انگشت و جای چربی باشد به خصوص در نسخه‌ی مشکی رنگ. خبر خوب این است که با وجود براق بودن، این گوشی از دست شما سر نخواهد خورد.

گوشی گلکسی A13 از ابعادی برابر ۸٫۸ در ۷۶٫۴ در ۱۶۵٫۱ میلی‌متری برخوردار است که آن را در مقایسه با نسل پیشین اندکی بزرگ‌تر احساس می‌کنیم. با وجود بزرگتر شدن ابعاد، این گوشی چیزی در حدود ۱۰ گرم سبک‌تر از گوشی A12 شده و با وزن ۱۹۵ گرمی در اختیار شما قرار می‌گیرد اما همچنان یک گوشی سنگین به شمار می‌رود. نمایشگر ۶٫۶ اینچی دستگاه با حاشیه‌های نسبتا قطور در لبه بالایی و جلویی طراحی شده است. همچنین صفحه نمایش این محصول با پوششی از جنس شیشه گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود. اسپیکر گوشی A13 در کنار پورت Type-C و جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری هدفون تعبیه شده است. درگاه سیم کارت و کارت حافظه در سمت چپ گوشی جای گرفته که علاوه بر دو سیم کارت نانو، درگاه اختصاصی برای حافظه‌ی میکرو SD قرار گرفته است.

در سمت راست گوشی شاهد دکمه‌های کنترل صدا و دکمه‌ی پاور هستیم البته حسگر اثر انگشت نیز بر روی دکمه‌ی پاور قرار گرفته که عملکردی سریع و دقیق را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

مهم‌ترین نکته‌ای که در طراحی این گوشی به چشم می‌خورد، بی‌تردید تغییرات دوربین و شباهت بسیار بالای آن با سیار مدل‌های سامسونگ است. در حالی که دوربین‌های گلکسی A12 در یک برآمدگی مربع شکل قرار گرفته بودند اما طراحان برای گوشی A13 برآمدگی را حذف کرده تا چهار دوربین این گوشی در بدنه و به صورت جزیره‌ای شکل قرار بگیرند؛ درست مشابه طراحی گلکسی S23 اولترا. از لحاظ چینش دوربین‌های می‌توان گفت که از گوشی‌های A52 و A53 وام گرفته است.

نمایشگر

گوشی سامسونگ گلکسی a13 در انواع رنگ

گلکسی A13 مجهز به نمایشگر PLS LCD همراه با ابعاد ۶٫۶ اینچی است. فناوری اختصاصی سامسونگ یعنی PLS مشابه IPS است که به گفته‌ی خود شرکت سامسونگ، روشنایی و کنتراست بیشتری  نسبت به پنل IPS در اختیار شما قرار می‌دهد. نمایشگر گوشی گلکسی A13 در بخش وضوح تصویر، یک قدم بزرگتر از نسل قبلی گذاشته که رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ پیکسل را در اختیار شما قرار می‌دهد که در ابعاد ۶٫۶ اینچی، تراکم و وضوح بسیار مناسبی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. برخلاف نسخه‌ی ۵G که محتوا را با نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز به نمایش می‌گذارد؛ در نسخه‌ی ۴G نیز از نرخ تازه‌سازی بالاتر از ۶۰ هرتز استفاده نمی‌شود.

در بررسی‌های انجام شده شدت روشنایی نمایشگر A13 به روشنایی دستی ۳۲۸ نیت و روشنایی خودکار ۳۳۴٫۵ نیت نیز می‌رسد. حداکثر روشنایی در بخش میانی صفحه نیز تولید شده است و بخش‌های دیگر روشنایی کمتری را ارائه می‌دهند. بدین ترتیب در زیر نور مستقیم آفتاب تماشای محتوا چندان مطلوب نخواهد بود. متاسفانه گوشی‌های اقتصادی و مقرون به‌صرفه‌ی سامسونگ از حسگر سنجس نور محیطی برخوردار نیست و در حالت روشنایی خودکار، از دوربین سلفی برای تطبیق روشنایی نمایشگر کمک می‌گیرد.

به همین دلیل در حالت خودکار، تطبیق روشنایی با دقت بسیار پایینی انجام می‌شود. کمترین حالت روشنایی صفحه نمایش به ۲٫۶ نیت می‌رسد که گوشی A13 را یک محصول ایده‌آل برای کار در محیط‌های کم نور تبدیل کرده است.

کنتراست نمایشگر در آزمایشات بدست آمده که چندان مطلوب نیست اما در حد نمایشگرهای هم‌رده نمایشگرهای LCD نیز قرار می‌گیرد. گوشی گلکسی ای ۱۳ تنها از یک پروفایل رنگی به منظور تنظیم رنگ‌ها برخوردار است. نمایشگر این گوشی تمام فضای رنگی Srgb را به طور کامل همراه با خطای نه چندان پایین پشتیبانی می‌کند. باید به این موضوع اشاره داشت که رنگ‌ها تنمایل خاصی به سردی دارند به خصوص زمانی که رنگ سفید به تناژ آبی می‌زند.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گوشی گلکسی A13 به همراه نسخه‌ی رابط کاربر One UI 4.1 Core و سیستم عامل اندروید ۱۲  در اختیار کاربران قرار گرفت. با در نظر گرفتن این موضوع که گوشی اقتصادی a13 از نسخه‌ی Core رابط کاربری خود بهره برده است. اما تراشه‌ی اگزینوس ۸۵۰ به منظور اجرای همین نسخه بهینه نیست و نمی‌تواند از پس پردازش‌ها نیز برآید. در نهایت گلکسی a13 تا حدودی از لگ و کندی رابط کاربری رنج می‌برد و تجربه چندان جذابی را در اختیار کاربر قرار نمی‌دهد.

گوشی سامسونگ A23

سخت‌افزار و عملکرد

سامسونگ برای این محصول خود تراشه‌ی اگزینوس ۸۵۰ را در نظر گرفته که ابتدا در سال ۲۰۱۹ برای گوشی‌های اقتصادی به بازار عرضه شد و با لیتوگرافی ۸ نانومتری به بازار عرضه شده است. سیستم CPU هشت هسته‌‍ای ۲ گیگاهرتزی Cortex-A55 در قلب این محصول جای دارد. به نظر می‌رسد با در نظر گرفتن هشت هسته‌ای بودن این محصول، تراشه‌ی سامسونگ قادر باشد در تس‌های چند هسته‌ای CPU نمره‌ی قابل قبولی را از آن خود کند. در حقیقت در عمل چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. نتیجه‌ی آزمون چند هسته‌ای گلکسی a12 از برتری ۶۵ درصدی نسل پیشین به مدل جدید نیز خبر می‌دهد. این اختلاف با سایر محصولات هم‌رده بیشتر خواهد بود و به عنوان مثال، گوشی گلکسی a22 سامسونگ، حدودا ۱۳۰ درصد در آزمون چند هسته‌ای و ۱۴۰ درصد در آزمون تک هسته‌ای بهتر از a13 اجرا خواهد کرد. تراشه‌ی سامسونگ برای پردازش کارهای سنگین و گرافیکی به ماژول Mali-G52 شرکت ARM پشتیبانی خواهد کرد.

چیپست اگزینوس ۸۵۰ به جز اتصال LTE با استانداردهایی همچون Cat.7 و یا Cat.13 از WiFi 5 و بلوتوث ۵ بهره می‌برد. سامسونگ این محصول خود را در چهار پیکره‌بندی ۶۴، ۳ و ۱۲۸، ۴ و ۱۲۸، ۶ و ۶۴، ۶ گیگابایت همراه با رم LPDDR4X و حافظه‌ی eMMC 5.1 در اختیار شما قرار می‌گیرد. حافظه‌های eMMC در مقایسه با انواع حافظه‌ی UFS سرعت کمتری را در هنگام مطالعه و نوشتن در اختیار شما قرار می‌دهد و انتخاب اکثر شرکت‌ها برای گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده به شمار می‌روند. حافظه‌ی eMMC استفاده شده در گوشی گلکسی a13 سرعتی در حد و اندازه‌ی سایر گوشی‌های رقیب ارائه می‌کند که نسبتا عملکرد قابل قبولی دارد.

مانند نسل گذشته این گوشی هم مجهز به باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است که در نهایت هم می‌توانید با شارژر ۱۵ واتی آن را شارژ کنید. اما باید به این موضوع اشاره داشت که نباید انتظار شارژ با سرعت بالایی را داشته باشید. براساس بررسی‌های صورت گرفته برای شارژ کامل باتری اینمحصول از صفر تا ۱۰۰ درصد باید حدودا دو ساعت و ۱۸ دقیقه منتظر ماند. با در نظر گرفتن عملکرد غیر بهینه‌ی این محصول، گوشی گلکسی a13 شارژردهی متوسط در هنگام پخش ویدیو و کاربردهای روزمره ارائه کرده است.

دوربین گلکسی  A13

مانند سایر رقبای موجود در بازار، این گوشی دارای سیستم دوربین ۴گانه است که به جای حسگر ۴۸ مگاپیکسلی از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی بهره برده است. دوربین اولتراواید دارای ترکیبی ساده است که با حسگر ۵ مگاپیکسلی دیدی خدودا ۱۱۲۳ درجه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد. در آخر دوربین‌های ماکرو و عمق سنج، هر کدام با حسگری ۲ مگاپیکسلی مجموعه‌ی ماژول دوربین را تکمیل می‌کند. دوربین اصلی a13 برای ثبت عکس‌ها دارای حالت فوکوس خودکار است. همچنین با گستره‌ی دینامیکی بالا یعنی HDR و عکاسی پانوراما برای علاقه‌مندان به عکاسی در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر، دوربین این گوشی ویدیوهای Full HD همراه با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه به ثبت می‌رسد.

مهم‌ترین نکته‌ای که در عکس‌های ثبت شده توسط a13 به چشم می‌خورد بی‌شک بالا بودن نویز در تصاویر همراه با سافت شدن بافت‌ها است. رنگ‌ها همانطور که پیشت‌تر به آن اشاره کردیم، اشباع شده و اندکی غیرواقعی به نظر می‌رسد و بافت‌ها حسی که باید را به کاربر القا نمی‌کند. باید در نظر داشته باشید که باید گوشی کاملا اقتصادی مواجه هستیم بنابراین نباید توقع عملکردی آن چنانی از دوربین این گوشی داشته باشیم.

متاسفانه برای عکاسی در شب حالت Nigt mode در نظر گرفته نشده است؛ بدین ترتیب در حین عکاسی در محیط‌های کم نور باید به حالت Photo Mode نیز رضایت دهید. در چنین شرایطی، پارامتر ISO بالاتر رفته تا موفق شود عکس روشن‌تری ثبت کند. همین امر موجب می‌شود که نویز در عکس‌ها قابل مشاهده و مه‌آلود به نظر آید.

بررسی مشخصات گوشی شیائومی Black Shark 4

با فاکتور گرفتن این موارد، عملکرد هر دو دوربین اصلی و اولتراواید با توجه به قیمتی که هزینه می‌کنید مناسب است. این گوشی برای ثبت تصاویر مجهز به دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی است. مانند تمامی محصولات سامسونگ در شرایط نوری مناسب، عکس‌های سلفی از کیفیت قابل قبولی بهره می‌‌برد. به جز این موضوع  رنگ‌ها اندکی مرده به نظر می‌رسند در حالت سلفی پرتره هم با کمک افکت بخش‌هایی از خود سوژه را در برمی‌گیرد، ایراد دیگری نمی‌توان از این محصول گرفت. گفتنی است که دوربین ماکروی این گوشی قادر است جزئیات و بافت سوژه را با کیفیت بسیار قابل قبولی در اختیار شما قرار دهد و در عکاسی در فواصل نزدیک دارای عملکرد مناسب‌تری است. اگر قصد دارید جزئیات ریزتری را در عکس‌های ثبت شده‌ی خود ببینید، ممکن است گلکسی ای ۱۳ نتواند انتظار شما را برآورده کند.

نقاط قوت گوشی سامسونگ A13

  • برخورداری از صفحه نمایش بزرگ با حداکثر روشنایی قابل قبول
  • عملکرد مناسب دوربین‌ اصلی در روز
  • پشتیبانی از کارت حافظه
  • مجهز به جک ۳٫۵ میلی‌متری خروجی صدا

نقاط ضعف گوشی galaxy a13

  • عملکرد کند و دارای لگ گوشی در برخی موارد
  •  عدم تنظیمات برای کنترل کردن رنگ صفحه نمایش
  •  عدم استفاده از حالت عکاسی در شب برای دوربین اصلی

جمع‌بندی

گوشی گلکسی a13 یک گوشی مقرون به صرفه و جانشین گوشی a12 به شمار می‌رود که تقریبا در تمام بخش‌ها دارای تغییرات جزئی و بهبود یافته است. البته گفتنی است که انتظار می‌رود نسل جدید گوشی‌ها جدای از عملکرد از تغییرات بیشتری برخوردار باشند که حس استفاده‌ی مجدد از یک گوشی تکراری را به کاربر القا نکند.

تراشه‌ی اقتصادی سامسونگ یعنی اگزینوس ۸۵۰ به سختی می‌تواند از پس پردازش پوسته‌ی کاربری خود یعنی Core برآید. همچنین مزیت خاصی نسبت به گوشی a12 ارائه نمی‌کند و می‌توان گفت که از میدان رقابت با گوشی‌های هم قیمت خود نیز جا خواهد ماند.

 در بخش طراحی این گوشی به بدنه‌ی تمام پلاستیک خود وفادار مانده است و از سوی دیگر، در جزئیاتی مانند محل قرار گرفتن دوربین‌ها تا حد زیادی سعی کرده تا مانند گوشی a12 نباشد. عملکرد دوربین‌ها در حد و اندازه‌ی یک گوشی اقتصادی مناسب عمل می‌کند. در صورتی که قصد خرید گوشی را دارید که عملکرد مناسبی را در اختیار شما قرار دهد، بی‌تردید پیشنهاد ما به شما خرید گوشی a13 است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *