۱۴۰۳-۰۲-۲۰

بررسی گوشی سامسونگ A53 نسخه ۵G، میان‌رده با توانایی یک پرچم‌دار

بررسی گوشی a53 5G
زمان مطالعه: 6 دقیقه

سرانجام پس از انتظار و شایعات فراوان، گوشی میان‌رده سامسونگ A53 5G در آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ به بازار جهانی معرفی شد. اگر قصد خرید گوشی میان‌رده با توانایی و قابلیت‌های یک پرچم‌دار را دارید، خرید گوشی گلکسی A53 5G انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. در ادامه قصد داریم به بررسی این گوشی بپردازیم با ما همراه باشید.

کمپانی سامسونگ در طی سال‌های اخیر، با کمک محصولات میان‌رده خود یعنی گلکسی A مانند گلکسی A12 ، A51 و گلکسی A52 به محبوبیتی خود افزود و فروش چشم‌گیری را در بازار جهانی تجربه کرد. به همین منظور، این غول فناوری کره‌ای سه میان‌رده در قالب خرید A33، A53 و گلکسی A73 به بازار معرفی کرد.

بررسی مشخصات فنی گلکسی  A53

مشخصات گوشی سامسونگ گلکسی a53

  1. صفحه نمایش ۶٫۵ اینچی Super AMOLD با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ به همراه نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتزی
  2. ۴،۶،۸ گیگابایت حافظه رم
  3. ۱۲۵، ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی
  4. سیتم عامل اندروید ۱۲
  5. دوربین اصلی چهارگانه ۶۴ مگاپیکسلی
  6. دوربین سلفی ۳۲
  7. باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی به همراه پشتیبانی از شارژ سریع ۲۵ واتیگ
  8. وزن ۱۸۹ گرم

 

 

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی  A53

گوشی گلکسی A53 از لحاظ ابعاد و ساختار تفاوت چندانی با نسل پیشین خود ندارد. در حقیقت از لحاظ ظاهری ما با همان گوشی ۶٫۵ اینچی و پلاستیکی با بدنه مات و فریم براق نیز مواجه هستیم. البته گفتنی است که سامسونگ تغییرات ریزی را در ظاهر این گوشی اعمال کرده‌اند تا این گوشی میان‌رده با گوشی سامسونگ S22 5G همخوانی بیشتری داشته باشد.

جنس بدنه‌ گوشی گلکسی A53 تفاوتی با نسل قبلی ندارد؛ پنل پشتی و فریم دستگاه از پلاستیک مات و براق ساخته شده است. صفحه نمایش این گوشی، پوششی از جنس Gorilla Glass 5 محافظت می‌کند. به جز حاشیه‌های لبه‌ی پایینی که قطور هستند، حاشیه سه لبه‌ی دیگر صفحه نمایش به اندازه آن چه در پرچم‌داران سامسونگ دیده می‌شود؛ باریک نیستند. اما گفتنی است که این ویژگی‌ها آزاردهنده نیستند. گوشی گلکسی A53 دارای وزن ۱۸۹ گرمی است که تفاوت چندانی با نسل قبلی خود ندارد. اما در مقایسه با نسل قبلی باید گفت که مانند گوشی A52 به راحتی در دست جای نمی‌گیرد.

 

با در نظر گرفتن تمامی این موارد، گوشی گلکسی A53، گوشی بدست و زمختی نیست و کارکردن با آن حس خوبی را به کاربر منتقل می‌کند. همچنین به سختی می‌توان از بدنه پشتی، گلکسی A53 را از گلکسی A52 تشخیص داد، شکل بیرون‌زدگی دوربین، مدل چینش دوربین‌ها و محل قرار گرفتن لوگوی سامسونگ و بافت و جنس پنل پشتی دو محصول بسیار به یکدیگر شبیه هستند. به نظر می‌رسد  ضخامت این برآمدگی اندکی کاهش یافته است. به لطف پنل OLED حسگر اثر انگشت گوشی A53 در زیر نمایشگر قرار دارد.

این حسگر اپتیکال است که دقت و سرعت عمل قابل قبولی را در اختیار کاربر خود قرار می‌دهد. گلکسی A53 در قسمت پایینی خود مجهز درگاه Type-C است. گوشی گلکسی A53 در چهار رنگ سفید، مشکی، آبی و هلویی به بازار عرضه شده است و مانند نسل قبلی خود دارای گواهی IP67 است. براساس ادعای سامسونگ این گوشی تا ۳۰ دقیقه در عمق یک متری فشار آب دوام می‌آورد.

قیمت گوشی سامسونگ

نرم‌افزار و رابط کاربری سامسونگ a53

گوشی a53 سامسونگ

گوشی گلکسی A53 مانند پرچم‌دار این کمپانی یعنی S22 به صورت پیش‌فرض با سیستم عامل اندروید ۱۲ به همراه رابط کاربری One UI 4.1 به بازار عرضه شد. پس به لحاظ ظاهری تفاوت چشم‌گیری با رابط کاربری One UI 4 ندارد. ویژگی RAM Plus ابتدا به همراه One UI 4.0 عرضه شد، قابلیتی که برای کاربر این امکان را فراهم می‌کند تا ۴ گیگابایت از حافظه ذخیره‌سازی گوشی خود را به عنوان رم مازاد بهره ببرند. ویژگی Smart Calendar برای اپلیکیشن تقویم سامسونگ این امکان را فراهم می‌آورد تا با دسترسی به تاریخ و ساعت‌های ذکر شده در پیام‌های متنی،به عنوان یک رویداد آن‌ها را در تقویم خود پیشنهاد دهد.

سامسونگ می‌گوید Smart Calendar به همراه پیام‌رسان پیش‌فرض اپ‌هایی مانند واتساپ، لاین، وایبر سازگاری خواهد داشت، اما درخصوص اینکه با اپ‌های مایکروسافت تیمز و تلگرام سازگاری دارد یا خیر اطلاعاتی در دسترس نیست. سامسونگ در رابط کاربری One UI 4.1 قابلیتی مبتنی بر Smart Widgets را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که عملکردی مشابه با Smart Stacks اپل دارد و به شما اجازه می‌دهد تا چندید ویجت را با یکدیگر ترکیب کنید.

قیمت گوشی شیائومی

نمایشگر

نمایشگر گوشی سامسونگ A53 5G

در گوشی میان‌رده گلکسی A53 یکی از بهترین نمایشگرهای دنیا مورد استفاده قرار گرغته است اما مسئله این است که این نمایشگر تفاوت چندانی با پنل به کار رفته در  گلکسی A52s و حتی گلکسی a52 5G ندارد. نمایشگر به کار رفته در این گوشی به همراه پنل سوپر امولد، رزولوشون Full HD و نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتزی، کیفیت بسیار خوبی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. البته نرخ تازه‌سازی این صفحه تنها میان دو حالت ۶۰ و ۱۲۰ هرتز تنظیم می‌شود و گفتنی است که مانند پرچم‌داران سامسونگ امکان تغییر خودکار بر روی آن‌ها وجود ندارد. این موضوع موجب می‌شود تا با انتخاب حالت ۱۲۰ هرتزی، مصرف انرژی نمایشگر  تا حد بسیار زیادی بالا رود. بیشترین حالت روشنایی نمایشگر گوشی گلکسی A53 در حالت خودکار به بیش از ۸۰۰ نیت می‌رسد که باز در این بخش هم تفاوت چشمگیری با نسل پیشین خود ندارد. بدین ترتیب حتی در زیر تابش مستقیم نور خورشید می‌توانید به راحتی صفحه نمایش را ببینید.

بررسی گوشی A73 بهترین میان‌رده سامسونگ

اسپیکر

گوشی گلکسی A53 از اسپیکرهای استریو استفاده می‌کند؛ اسپیکرهایی که در لبه‌ی پایینی فریم و حاشیه‌ی بالایی نمایشگر قرار گرفته است. گوشی A53 دارای فرکانس میانی و با دقتی در حد یک گوشی پرچمدار است. اما در فرکانس‌های پایین و بیس، دارای کیفیت چندان دلچسبی نیست، از سوی دیگر، از نظر بلندی صدا هم با بهترین‌های بازار فاصله دارد.

سخت افزار

بالاخره به پاشنه آشیل گوشی گلکسی A53 رسیدیم، جایی که در اقدامی دور از ذهن و عجیب، برای گوشی میان‌رده خود از چیپ اکسینوس ۱۲۸۰ استفاده کرده که هیچ حرفی برای گفتن ندارد. گفتنی است که همین چیپ را پیش از این در  گوشی گلکسی A33 مشاهده کرده بودیم و اکنون اختلاف توان سخت افزاری این دو نسل عدد صفر است. از دیگر ضعف‌های سخت‌افزاری این گوشی در مقایسه با نسل پیشین خود می‌توان به قابلیت‌های ارتباطی آن اشاره کرد. به عنوان مثال این گوشی توانایی اتصال به WiFi 6 را ندارد در حالی که گوشی گلکسی A52s از این قابلیت پشتیبانی می‌کرد.

دوربین گلکسی A53

دوربین گوشی A53 5G

در بخش دوربین هم می‌توان گفت که تفاوتی با نسل گذشته ندارد. این گوشی دارای  دوربین واید ۶۴ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسل، دوربین ماکرو و عمق میدان ۵ مگاپیکسلی که سیستم دوربین چهارگانه‌اش را تشکیل می‌دهد. در بخش جلویی نیز شاهد یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی هستیم. دوربین واید این گوشی از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی با ابعاد ۱٫۷ اینچ و پیکسل‌های ۸/۰ میکرومتری در پشت لنز واید ۲۶ میلی‌متری با f/1.8 بهره می‌برد. در نسل گذشته، دوربین واید دارای لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار تشخیص فاز استفاده شده بود. همچنین دوربین اولتراواید از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱۲/۱ میکرومتری و لنز فوق عریض با f/2.2 و میدان دید ۱۲۳ درجه‌ای به بازار عرضه شد. گوشی گلکسی a53 از ماژول ماکرو و عمق میدانی با حسگر ۵ مگاپیکسلی به همراه لنز f/2.4 برای ثبت عکس از فواصل نزدیک و تفکیک سوژه و پس زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی گوشی گلکسی A33 5G بدون شارژر اما همچنان محبوب

عکاسی سلفی

گوشی گلکسی a53 عکس‌های پرتره را به کمک دوربین اصلی و ماژول عمق میدان ثبت می‌کند. از سوی دیگر، برای ثبت عکس‌های سلفی با دوربین به یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی نیز اکتفا کرده است. همانگونه که انتظار می‌رفت، عکس‌های پرتره دارای ترکیب چهار در یک پیکسل و وضوحی ۱۶ مگاپیکسلی ثبت می‌شوند. گفتنی است که این میان‌رده سامسونگ عملکرد بسیار مناسبی را در تشخیص سوژه از پس‌زمینه ارائه می‌کند؛ اما این امر به صورت طبیعی و بدون اغراق و افکت رنگی انجام نمی‌شود و کل پس‌زیمنه به صورت یک دست محو می‌شود. اما گفتنی است که این اغراق در رنگ‌های توی ذوق نمی‌خورد و گسترده‌ی دینامیکی آن نسبتا وسیع است. اما جزئیاتی که در عکس‌های سلفی مشاهده می‌کنید به هیچ عنوان در پرتره‌ی دوربین اصلی وجود ندارد.

باتری

گوشی a53 دارای باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است که نسبت به نسل قبلی خود ۵۰۰ میلی‌آمپر افزایش را تجربه می‌کند

جمع‌بندی

در نهایت با پرداخت مبلغی کمتر و خرید گوشی گلکسی a52s، تجربه‌ی عکاسی مشابه با سامسونگ A53 را با عملکردی پردازشی و گرافیکی بهتری در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر قصد خرید گوشی سامسونگ در بازه قیمتی ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان را دارید، بی‌تردید بهترین گزینه برای گوشی گلکسی A52s خواهد بود.

 

بررسی گوشی شیائومی ۱۲

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *