۱۴۰۳-۰۲-۱۶

آموزش مخفی کردن شبکه وای فای

مخفی کردن وای فای
زمان مطالعه: 5 دقیقه

در دنیای امروز، همه‌ی ما به نوعی با اینترنت و شبکه‌های اینترنت بی‌سیم درگیر هستیم. درواقع همه‌ی ما با در دست داشتن دستگاه‌های گوشی موبایل و تبلت به شبکه وای فای متصل خواهیم شد.

با این حال امنیت آن شبکه‌ها دارای اهمیت بالایی است؛ به همین منظور مخفی کردن وای فای بهترین گزینه‌ی پیشنهادی است. در ادامه به روش‌های مختلف مخفی کردن وای فای خواهیم پرداخت. اگر امنیت وای فای برای شما دارای اهمیت است، با ما در این مقاله همراه باشید.

مخفی کردن وای فای مودم به هیچ‌عنوان سخت و زمان‌بر نیست. فرقی نمی‌کند که از چه نوع مودمی استفاده می‌کنید؛ با روش‌هایی که در این مقاله معرفی می‌شود، در نهایت نام شبکه وای فای شما برای اطرافیان مخفی خواهد شد. اگر بعد از انجام تمامی مراحل مخفی کردن وای فای، قصد دارید این شبکه را برای افراد قابل اعتماد به اشتراک بگذارید؛ باید به این موضوع اشاره داشت که نام وای فای دیگر در لیست قابل مشاهده نیست و نیاز به وارد کردن دستی آن است.

قیمت گوشی 

شبکه مخفی وای فای یعنی چه؟

شبکه مخفی وای فای یعنی چه؟

همان‌طور که از نام آن پیداست، با یک شبکه روبه‌رو هستیم که به طور عادی در لیست وای فای قابل شناسایی نیست و امکان دسترسی به آن وجود ندارد. بنابراین، با مخفی کردن شبکه وای فای، دیگران قادر به مشاهده آن نخواهند بودند و باید به صورت دستی آن را پیدا کنند.

اما باید به این موضوع اشاره داشت که امروزه ابزارهای زیادی وجود دارند که حتی شبکه‌های مخفی را قابل شناسایی می‌کنند. این به این معناست که تعداد افرادی که ممکن است به این شبکه‌ها دسترسی پیدا کنند، روز به روز بیشتر می‌شود و این روش به طور کامل امن نبوده و یا حداقل به اندازه‌ای که فرض می‌کنید، امنیت شبکه را تضمین نمی‌کند.

علت مخفی کردن وای فای چیست؟

علت مخفی کردن وای فای چیست؟

هر شبکه بی‌سیم باید یک شناسه داشته باشد تا سایر دستگاه‌ها به آن متصل شوند. این شناسه به نام SSID یا Service Set Identifier شناخته می‌شود که عملاً نام شبکه وای فای را به نمایش می‌گذارد. روترها این اطلاعات را انتشار می‌دهند، از جمله SSID که نشان‌دهنده وجود یک شبکه است.

این ویژگی باعث می‌شود که دستگاه‌ها مثل گوشی‌ و لپ‌تاپ‌ بتوانند شبکه‌های اطراف خود را شناسایی کنند. احتمالاً تصور کرده‌اید که با جلوگیری از انتشار اطلاعات توسط روتر، شبکه شما نامرئی می‌شود و دستگاه‌ها قادر به اتصال به آن نخواهند بود، اما در واقعیت این موضوع به همین سادگی انجام نمی‌شود.

محدودیت و مشکلات مخفی کردن وای فای

سیگنال‌های بی‌سیم همگی یکسان هستند؛ به اصطلاح، از روتر شما پخش می‌شوند و در همه جهات منتقل می‌شوند. اما امکان هدف‌گیری دقیق سیگنال به نحوی که تنها به دستگاه مورد نظر شما برسد، وجود ندارد. حتی اگر این کار انجام شود، بعد از رسیدن سیگنال به مقصد، به هیچ‌عنوان قابل تعقیب نخواهد بود.

حالا تصور کنید شبکه وای فای شما نام خود یا SSID را پخش نکند، به این ترتیب تنها شما از وجود آن اطلاع دارید. هنگام برقراری ارتباط و استفاده از شبکه، همه چیز به طور عادی پیش می‌رود. اما زمانی که به یک وب‌سایت متصل می‌شوید یا سیستم خود را راه‌اندازی می‌کنید، روتر یک سیگنال با داده‌های مورد نیاز ارسال می‌کند و دستگاه شما این سیگنال را دریافت خواهد کرد.

بنابراین اگر فردی در دامنه آن قرار داشته باشد، ممکن است توانایی رهگیری و شناسایی شبکه را داشته باشد. به بیانی ساده‌تر، حتی اگر SSID پخش نشود، افراد سودجو می‌توانند با تحلیل انتقال داده از دستگاه به روتر و برعکس، به شبکه دسترسی یابند. در نتیجه مخفی کردن شبکه وای فای باعث می‌شود که یک کاربر عادی نتواند آن را در لیست شبکه‌های موجود مشاهده کند. اما اگر با یک فرد با تجربه یا هکر مواجه شویم، ممکن است توانایی داشته باشند تا ترافیک انتقالی شبکه را تجزیه و تحلیل کرده و وجود آن را کشف کنند.

چگونه شبکه وای فای را مخفی کنیم؟

چگونه شبکه وای فای را مخفی کنیم؟

برای مخفی کردن شبکه وای فای، پیش از هر چیزی باید به پنل مدیریت مودم خود دسترسی پیدا کنید، که بسته به برند مودم مانند TP-Link یا D-Link خواهد بود. برای بسیاری از روترها، کافی است آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۱ را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید. البته اگر امکان اتصال بی‌سیم برای شما ممکن نباشد، از یک اتصال سیمی استفاده کنید.

در صورتی که هیچ یک از این راه‌ها موثر نباشد، به سایت شرکت سازنده مودم مراجعه کرده و دستورالعمل‌های خاص محصول خود را دریافت کنید.

برای ورود به پنل کنترل روتر خود، معمولاً از نام کاربری و پسورد استفاده می‌شود که به طور پیش‌فرض اغلب هر دو admin هستند. اما می‌توانید این اطلاعات را در زیر روتر یا برچسب مودم بررسی کنید.

پس از ورود به پنل کنترل، به دنبال بخشی به نام Wireless یا مشابه آن بگردید. اگر این بخش شامل چندین منو است، به دنبال گزینه‌هایی مانند Wireless Settings یا Wireless Options باشید. در این بخش، باید قادر به اعمال تغییرات در SSID باشید و برخی گزینه‌های دیگر که به شما ارائه می‌شوند (بسته به مدل مودم) نیز در دسترس خواهید داشت.

گزینه مرتبط با مخفی‌سازی SSID ممکن است با توجه به برند و مدل مودم متفاوت باشد. به عنوان مثال، این گزینه ممکن است به نام‌هایی مانند Hide SSID، Enable Broadcast یا Enable Hidden Wireless وجود داشته باشد. همه این گزینه‌ها به قابلیت مخفی کردن وای فای اشاره مستقیم دارند.

قیمت مودم FD-M40

روش‌های افزایش امنیت شبکه وای فای

روش‌های افزایش امنیت شبکه وای فای

مخفی کردن وای فای به تنهایی بهبود امنیت آن را فراهم نمی‌کند. با آشنایی با روش‌های مخفی کردن وای فای، می‌توانید از دید افراد عادی شبکه‌ وای‌فای خود را پنهان نگه دارید. با این حال، باید به یاد داشته باشیم که مهاجمان و هکرها همچنان توانایی شناسایی شبکه را دارند و از راه‌های دیگری برای دستیابی به این هدف استفاده می‌کنند. بهتر است از روش‌ها و ابزارهای افزایش امنیت  نیز در کنار مخفی سازی وای فای استفاده شود.

در ادامه به معرفی کلیدی‌ترین روش برای افزایش امنیت شبکه وای فای خواهیم پرداخت.

تغییر نام کاربری و پسورد پیش‌فرض:

تغییر نام کاربری و پسورد پیش‌فرض

در دنیای آنلاین، نام کاربری و پسورد برای اکثر مودم‌ها با انواع برندها و مدل‌ها یکسان است، به همین دلیل افراد می‌توانند به سادگی به پنل ادمین دسترسی یابند. اگر اطلاعات پیش‌فرض نام کاربری و پسورد را تغییر ندهید، امکان دسترسی و کنترل بر روتر به دست افراد غیرمجاز وجود دارد. بهتر است از امکانات امنیتی موجود در تنظیمات روتر بهره‌مند شوید و از نام کاربری و پسورد قوی برای حفاظت از اطلاعات خود استفاده کنید.

استفاده از پسورد قدرتمند:

ترجیحاً به جای مخفی کردن شبکه وای فای، از یک پسورد قدرتمند استفاده کنید تا امکان دسترسی به شبکه و سوءاستفاده از آن به حداقل ممکن برسد. این رویکرد به شما کمک می‌کند تا امنیت شبکه خود را بهبود بخشید و از احتمال ورود افراد غیرمجاز جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که یک پسورد قوی، دیواره‌ای قوی برای حفاظت از دسترسی به شبکه شما ایجاد می‌کند.

رمزگذاری WPA2

امروزه با یک روش رمزگذاری امن، شما می‌توانید از دسترسی افراد غیرمجاز به شبکه یا داده‌های شما جلوگیری کنید. اگر روتر شما این قابلیت را دارد، بهتر است از این فرصت بهره‌مند شده و از روش‌های رمزگذاری پیشرفته برای افزایش امنیت استفاده کنید. این اقدام نه تنها از حفاظت اطلاعات شما می‌آید بلکه مسیری امن برای اتصال به شبکه را ایجاد می‌کند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *